Vabilo na predstavitev monografije “Ustavni položaj predsednika republike”

 V  A  B  I  L  O

Vabim Vas na predstavitev monografije Ustavni položaj predsednika republike, ki jo je uredil dr. Igor Kaučič, izdal Lex Localis, založil pa Inštitut za ustavno pravo.

Predstavitev bo v petek, 21. oktobra 2016 ob 12. uri v senatni sobi na Pravni fakulteti v Ljubljani, Poljanski nasip 2, pritličje levo.

Na predstavitvi bodo uvodoma spregovorili: dr. Igor Kaučič, dr. Boštjan Brezovnik, dr. Franc Grad in podpisani.

Monografija na več kot 500 straneh obravnava temeljna ustavnopravna vprašanja in dileme, pomembne za delovanje Predsednika republike v Sloveniji in širše, zlasti v Republiki Hrvaški (dr. Branko Smerdel) in Nemčiji (dr. Rainer Arnold) in je v elektronski obliki dostopna na spletnih straneh založbe Lex localis.

Monografija je posvečena 25-letnici Ustave RS.

Na predstavitvi bo podeljena tudi plaketa Inštituta za ustavno pravo, ki jo je Svet Inštituta soglasno podelil uredniku monografije dr. Igorju Kaučiču in dan predlog (na pobudo dr. Sama Bardutzkyja je tako sklenil svet Inštituta) glavnemu mestu in mestnim občinam, da ulico ali trg poimenujejo po ustavi.

Ob izidu monografije bo v prvih dneh novembra potekalo tudi posvetovanje z avtorji pri Predsedniku republike g. Borutu Pahorju.

Prijazno vabljeni,

                              cid:image001.jpg@01D22539.B95DC6E0

                              Direktor Inštituta za ustavno pravo

Vabilo na predstavitev monografije “Ustavni položaj predsednika republike”
Pomakni se na vrh