POSNETEK: Podelitev plakete mag. Saši Severju in okrogla miza OVADBA IN KAZENSKI POSTOPEK

V prvem delu posnetka je podelitev plakete Inštituta za ustavno pravo mag. Saši Severju. Na predlog direktorja Inštituta prof. dr. Cirila Ribičiča in na podlagi sklepa Sveta Inštituta za ustavno pravo je bila na jubilejnih 15. Dnevih evropskega prava, ki so potekali 29. novembra 2017, mag. Saši Severju podeljena Plaketa za posebne zasluge Inštituta za ustavno pravo zaradi njegovih posebnih zaslug pri uveljavljanju prava Evropske unije ter evropskega prava človekovih pravic v domači pravni stroki. Nagrajenec skupaj s kolegi z vsakoletno organizacijo Dnevov evropskega prava poskrbi za prenašanje aktualnih vsebin s področja evropskega prava slovenskim pravnim strokovnjakom in študentom prava. Inštitut za ustavno pravo je že vrsto let ponosen partner in soorganizator Dnevov evropskega prava.

V drugem delu posnetka je okrogla miza: OVADBA IN KAZENSKI POSTOPEK. Kazensko pravo je bilo od osamosvojitve naprej predmet številnih sprememb. Najnovejše spremembe slovenskega materialnega in procesnega kazenskega prava odpirajo pomembna vprašanja, glede katerih so mnenja v pravni teoriji in praksi zelo deljena. Okrogla miza je poskušala najti ustrezne odgovore za nekatere sodobne dileme kazenskega prava.

Moderator: Prof. dr. Ciril Ribičič, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani, član Beneške komisije in nekdanji sodnik Ustavnega sodišča Republike Slovenije

Gostje: izr. prof. dr. Zlatan Dežman, Pravna fakulteta Univerze v Mariboru; izr. prof. dr. Primož Gorkič, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani; izr. prof. dr. Zvonko Fišer, Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani.

 

POSNETEK: Podelitev plakete mag. Saši Severju in okrogla miza OVADBA IN KAZENSKI POSTOPEK
Pomakni se na vrh